torsdag 19 november 2015

SRM 1000 meter

Fränast av cyklar kan nog tyckas vara långbaneracers, inte så enkla som Speedwayho0jar men ändå liknande. Långa, låga, lätta med växellåda och fjädring, attityd..
Har en sån hoj som kommit in i huset, tyckte det var synd att ha den ute i ett dragigt skjul med tanke på all fin magnesium samt att en viss lyckokänsla sprider sug var gång den traskas förbi.
SRM har det dryftats om tidigare men Basse Hveem hade en cykel som i mångt och mycket liknar denna.
 Skulle gå att starta om det arbetades någon dag med vajrar, kedjor, slangar osv. Ska det köras behövs nya motorplåtar, de som sitter där är visserligen just nya men tillverkade i samma sort av alu som dunkuddar tillverkas av, mjukt. Avgasrör är den svåra biten att fixa.
Sätermannen skrev om förgasare och Amal GP, denna har en GP10 tror jag, matas direkt från tanken med mettis, flottörhus blir mest ett hinder på vägen i detta fall. GP10 är egentligen fränare än modern GP, GP 9 ännu tuffare.
Ramverket byggdes av en av två bröder från dalatrakten, har skrivit upp deras namn men hittar inte lappen just nu men min gissning är att det kommer dyka upp ett namn i kommentatorsfältet snart.
Ska sälja denna, kolla på Nonshinemarket så kommer det tids nog upp en annons.

7 kommentarer:

 1. Modifierad 30-tals TT fugge (brons) ser det ut som.
  Om stämplarna är kvar kan det stå exempelvis 10TT34
  (dvs om det är modellen för 1934).

  Veloclosettemannen

  SvaraRadera
 2. Bröderna Östblom var det , Erik hade även en Mondial racer som han tävlade med . Han hann visa upp Mondialen på veteran träffarna innan han gick hedan .

  Runrun

  SvaraRadera
 3. Tråkigt bara att man inte kör jordbanetävligar (1000m / långbana i Sverige längre.

  SvaraRadera
 4. Grogg det är på gång med ett gäng förare som har tränat på en del travbanor och Sverige kommer att anmäla ett lag till lag EM 2016. Synd bara att Kylmikorpi lägger ner långbaneåkningen.

  SvaraRadera
 5. Ja Kylmäkorpi är ju fyrfaldig mästare för FINLAND . I år körde han ju iofs för Sverige men det gick ju sisådär.

  SvaraRadera
 6. Brilliant idé med en långbanecykel som prydnad i huset! Stör mig lite att inte jag fick den, har tydligen missat dessa cyklars elegans.

  SvaraRadera