onsdag 4 november 2015

Smuggel

 Flaskan har anor.
Med största sannolikhet är den insmugglad i Sverige för ett helt halvt liv sedan av en av de mest kända så kallade Continental Riders som Sverige har haft. Just detta med smugglandet av sprit från Europa verkar ha varit en stor del i att få racingen att fungera ekonomiskt och om det skulle föras in illegalt var nog åttioprocentig rom det bästa tänkbara.
Läste just en bok om en annan förare från samma tid och fattade inte riktigt varför han alltid skulle hem till Sverige mellan racen, men gissar att det hade med försäljningen av alkohol att göra.
Varför flarran aldrig blev såld eller ens öppnad vets det lite om, det har dunstat säkert en och en halv deciliter trots dess oöppnade kork vilket säger en del om tiden sen den tappades upp på Spitz Inländer Rum bränneriet.
Vet någon om det funkar bra att dricka den nu en 40-50 år senare, har fått Ballantines från samma källa tidigare och den har varit fyllig efter 40 år i äkta glasflaska. Är dock inte så kinkig bara YPK-värdet är bra och denna har inte kostat mig något.

3 kommentarer:

  1. Det är nog bäst att du tar det säkra för det osäkra och ger bort den till mig.

    SvaraRadera
  2. Finns väl ingen råsprit som är god. Whiskey, Rom och Cognac snobberi vore helt utan betydelse utan yrseln.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker om whisky och cognac även utan yrsel, däremot föredras vanlig simpel blended före fin singel

    SvaraRadera