torsdag 25 februari 2016

Djävulen bor i TVn

Du har säkert märkt att det verkar vara tomgång på racerhojsbyggandet, lite duttande här och där men ingen riktig fart eller heller att något blir gjort på riktigt. Varför då har du säkert undrat, mitt svar är TV-program.
Själv tittar jag sällan men kan inte förbjuda min resterande familj att göra det, kanske jag förövrigt skulle kunna men det skulle nog sluta i en diskussion som er bloggare skulle bli tvåa i. Hursomhelst, barnprogram som heter Fixa rummet, Bygglov eller Snickarn på sängkanten osv sprider sitt budskap om att allt blir bättre med lite färg och nya ytor, bättre för vem, inte för mig i alla fall som är den som ska fixa just rummet. Nytt golv, nya tapeter, ny färg, nytt rum, under tiden en mer och mer frustrerad far i huset som inte får något av värde gjort och med ett ständigt sjunkande välmående.
Igår var det dock klart, firade med en rejäl Ballantine. Nu så kanske det kan börja byggas hojar, ska bara köra lite is ett par dagar först, sen så ska ni få se...

12 kommentarer:

 1. Är det mäklarlins på kameran? Vad är längd och bredd? Har för mig att det vanliga är att lägga golvet längs långvägg. Men å andra sidan är ja inte golvläggare.

  SvaraRadera
 2. Vad som är rätt och fel i golvläggarbranchen är inget som jag vet mycket om. Rummet är 5,4 x 3,6 om det minns rätt.

  SvaraRadera
 3. Men va f*n, golvet är ju lagt på fel ledd!

  SvaraRadera
 4. Då måste tapeterna vara klistrade fel med, de borde vara med ränderna på långan. Nu tar de kortaste vägen, kan inte vara rätt.

  SvaraRadera
 5. Förövrigt så skulle inte den mängd golv som handlades för dyra pengar räckt om jag lagt golvet åt rätt håll, skulle fått köpa ett helt paket plankor till för dyra pengar, är inte bara dryg utan även snål.

  SvaraRadera
 6. Hur menar du nu? Är 3.6 x 5.4 mindre än 5.4 x 3.6. Nu målar du allt in dig i hörnet.

  SvaraRadera
 7. Det kan du fundera lite på men just i detta fall så blev 3,6x5,4 mindre än 5,4x3,6 och jag skojar inte.

  SvaraRadera
 8. Tipsa Martin Grandell, eller vad han heter. Hitintills har alla golvläggare fattat noll.

  SvaraRadera
 9. Om du har lagt ett klickgolv någon gång så vet du att den sista raden med stor sannolikhet måste sättas med plattor som är sågade på längden till rätt bredd.
  Nu i mitt fall så var det så att det precis räckte men om jag hade behövt klyva 5,4 meter istället för 3,6 m så skulle det krävts två plankor till då spillet blir större vilket hade i sin tur krävt inköp av ett helt paket till.
  Detta var dock inte planerat utan mer tur, sparade 600 kr på detta.
  Det kan du tipsa Thomas Timell om, tycker förövrigt bäst om Timell som TV-snickare, ingen i familjen tittar på den tråkmånsen och får därför inga idéer om snickerier.

  SvaraRadera
 10. Precis som anges så kan givetvis "plattorna" sågas till rätt längd. Det innebär ju att det oftast ger ett optimalt resultat att använda den avsågade delen till att påbörja en ny "rad". Vet ingen golvläggare som behöver använda ytterligare "ett paket". Givetvis finns det risk för spillmaterial, dock i begränsad omfattning.

  SvaraRadera
 11. HaHaHa, fel stift, fel på golvet.... Går inte så bra just nu.... Dryghet och snålhet riskerar att ta ut sin rätt.

  SvaraRadera
 12. Jag tror faktiskt inte att den anonyme golvläggarexperten förstod det där med att bredden på plankorna oftast måste justeras på den sista raden. Spillet på detta golv blev troligen under en meter i småsnuttar.
  Bredd och längd är olika parametrar.

  SvaraRadera