måndag 29 februari 2016

SM Final


 Så har då den ädlaste av mc sporter haft sin SM final. Parken i Hallstavik var skådeplatsen för detta. Mer ovisst än på länge var den allmänna meningen inför racet. Som inför alla de senaste åren alltså, kul att svensk Isracing återigen har sån bredd att det inte är givet vart pokalen går. Över fyra tusen pers i publiken är också det kul, även om vi vill hålla det till en genuin entusiastsport så vill vi ju att antalet entusiaster ökar! Isgaragets medlemmar tillsammans med lite "hängruntare" hyrde bussen och gav sig iväg (med undertecknad som chaufför, en eftergift man får ta som Godtemplare) fint väder och fina körningar gjorde en fin Söndag i vänners lag.

Den här gången fick jag betala själv. Fint, så man får ge tillbaka lite till sporten.
Den här gubben har ni läst om lite varstans: Olle Åhnis, 97 år ung "Man ska ha kul så länge man kan".
Hoppas hennes favorit vann.
Riktigt riktigt fint folk finns på plats när riktigt fina mc tävlingar körs.

Småningom hade det dragit ihop sig till sista heatet, som många förutspått stod det gäng som representerar Sverige i VM också i det här ledet. 
Vilja fanns i sådana mängder att allt annat än detta resultat, stortok i första böj, hade varit alldeles osannolikt.
Det här är inga killar som haltar till avbytarbänken och tycker lite synd om sig själva, så tagning två togs snart. Stefan Svensson fick återigen visa att när det kommer till den berömda kritan är gammal äldst. Välförtjänt seger, han fick köra för den. Grattis! Likförbaskat kanske ändå minst lika roligt att det bakom följde en rad duktiga ungdomar som lika gärna kunde tagit guldet. Ove Ledström, Daniel Hendersson, Niklas Kallin och Martin Harahiiltunen ser vi mer av, var så säkra.
Ödmjukt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar