måndag 22 februari 2016

Hedlund

 Har sålt lite stift till en grabb som ska ha dessa i sin Hedlund 500 och kom då på att det fanns lite foton på en annan Hedlund 500 på en rulle nånstans.
 Om jag fattat detta rätt så byggde Kjell Watz denna hoj i början av sjuttiotalet, motorn är en kortslagig Hedlund och ramen är en Seeley av äkta vara.
Tror att denna riktigt fina knarr går att köpa men vet ej pris, Kjelle Watz är den du ska fråga om du är spekulant 

6 kommentarer:

 1. Snygg hoj, tycker Robban

  SvaraRadera
 2. Ball maskin! Har den pallpotential?

  SvaraRadera
 3. Rätt utsorterad skulle jag nog kunna ta den till pallen, lill-Klas eller Gunnarsson skulle kanske vinna i samma race. Beror väl lite på hur långt man vill gå, motorn är nog vettigt och stabilt uppbyggd, om den är tung eller lätt vet jag inte heller inte slaglängd. men om den kan fås att hålla ihop för 8-8500 rpm so borde effekten komma efter. Resten är beprövade saker som funkar

  SvaraRadera
 4. Tyvärr så platsar den inte i 500:a då den är "för ny", motorn är från 74:a. Det får nog vara en paradmaskin annars ska den slåss med de flercylindriga apparaterna.
  Med vänlig hälsning Christer

  SvaraRadera
 5. Nu vet inte jag så värst mycket om dessa Hedlundmotorer men fanns inte det en dubbelkamsmotor redan 1964 som Tibblin inte vann VM på. Är det inte en lika motor som den på bilderna förutom slaglängder osv. Samma gjutningar i i stort sett, då är inte årsmodellen relevant.
  Upplys mig gärna med vetskap

  SvaraRadera
 6. Nisse byggde sin helt egna motor (inklusive vevhuset) fr.o.m. 1973. Däremot satte han sina egna cylindrar och dubbelnockstoppar på Albinvevhus redan 1964 som du skriver. Så alltså; samma cylinder och topp, men vevhuset är lite för nytt/Robban

  SvaraRadera