lördag 7 september 2013

Mariestad ToR

Koskenkorvamoment i Viby
 Klev upp i ottan och lastade in knarren i skåpet, riktade sedan den mäktiga grillen mot Vänerns strand för en dag fylld med motorkultur.
Festers
 Tomas Hilse hade ordnat med tält och skaffning och gott sällskap, från "oss" fanns förutom mig och Hilse även PAM med sin fina MZ 125cc racer samt Urban även om han vid detta tillfälle inte var raceråkare utan byggare och konstnär. Skaffade även nya bekantskaper som förgyllde dagen, Adam Nestor med visade upp ett par av sina alster och jag försökte lura på honom en VM-vinnare samt min Guzzi. Tony Dönges (?) var även där med fem av sina homoligeringssuperbikes, alltså specialmodeller av sporthojar som tillverkarna släppte för att vinna i superbike. Hans samling av dessa specialare är fantastisk och alla cyklar är i mycket bra skick. En bra ny kontakt so visade sig vara en man med trevlighet i överkant.
 Urban hade med sin Urbanus vulgus som han snidat ihop, det är ganska mycket delar på den som kommer från Spinnin Wheel. Fälgarna hade rönt uppmärksamhet på utställning förra helgen som gav förstapris, ursprunget på dessa är inte så hett men här är de rätt. Stjärna i guld om du vet ursprung, märket torde vara lätt men exakt modell och år är lite mer nördigt att veta.
Flatslides, tätstegat, alutank
Tonys  Kawasaki 750 ZXRR funderar jag lite på att handla en lika fast rejsklar och tävla med, problemet är att klassen inte finns ännu men den kommer samt att min åsikt om McNab är att den går lite för fort, Kwackin går fortare. Har en på G.
 Hittade denna på annan plats, skumt att man i ett hav av exkluvisiteter tycker att den är värd att slösa film på men så var det. Glädjespridare

Lester och Z1, hittades bland publikens knarrar, har säkert sett lika ut sen 1976 eller 77.

12 kommentarer:

 1. Slår till med gissning på Honda hjulen.

  CBx400F.

  / Magnus

  SvaraRadera
 2. honda mbx 125cc -84, typ

  /fredrik

  SvaraRadera
 3. Thomas.
  Eftersom du verkar hemtam i trakten kanske du kan svara på om det heter Mariestad med långt a och mjukt d på slutet, eller Mariesta med hårt t och kort a på slutet?
  Jag är naturligtvis medveten om att lokala avvikelser kan förekomma även där...

  SvaraRadera
 4. Oj, glömde årtal: modell T från ca 83

  SvaraRadera
 5. Drusse tog det, CB125TD 1982-83. kan nog bli så att Sixten kan få gå runt och skina i en Nonshineskjorta nu om bara adress kan anskaffas.

  Angående uttal är jag ej till god hjäld, som öschötte tros det att Marieschtaad är språkligt korrekt.

  SvaraRadera
 6. Jaaaaa! Det kommer ett sms till dig!

  SvaraRadera
 7. Jusste namedropping!

  SvaraRadera