måndag 30 september 2013

Spänning i Häverödal

Mats som kommer glida runt i en Nonshinetröja snart fuskade lite angående skärmarna, han var en så kallad insider då han har innehavit och brukat Daxen på bilden under ett par år. Lätt som en plätt blev frågan då.
Igår var jag på tur i Roslagen och besökte Häverödal där denna brandstation nog hade sett sin sista utryckning. På andra sidan vägen fanns det ett rött övergivet hus som säkert innehöll massor med spänning och bra att ha saker. Bakom huset var en rejält hård Nova parkerad, modellen var av den sorten som ser ut att kunna klara åttor. På tal om snabbingar så visade sig Tridenten som släpades hem från samma område vara förvånansvärt pigg, hade inga större förväntningar och trodde aldrig att den skulle dra så bra, gav ett leende på mina läppar. Brandstationer leder genast in på min kamrat brandmannen som fipplat med en Husaberg 650 som han sa gick som satan. Var ju tvungen att se om det var sant och visst rörde den på sig men bra gick den inte. Det visade sig att ljuddämparen var igentäppt av förra ägaren som inte uppskattade ljudet, efter att ha fixat det så ringde brandkårens stolthet och sa att nu går den bättre.

Spännade

5 kommentarer:

 1. Brandstationen är inte lika pittoresk ifall man vänder kamera lite åt höger

  SvaraRadera
 2. Fan Fleetwood, ibland är du otrolig. Att komma på att åka via Googlemaps en tur genom Häverödal för att hitta brandstationen kräver att man är en extra vetgirig person. Tyckte själv att din länk ökade pittoreskiteten då den inte alltför stora brandstationens blygsamma storlek kom fram bättre. Men visst undvek jag att vrida kameran.

  SvaraRadera
 3. Nå så vetgirig är jag inte, men nästan. Googlade "Häverödal brandstation", fick svaret http://norraroslagenelit.se/haveroultra.html
  Under länken står det "Knutpunkten är växlingsstationen vid Häverödals brandstation"
  Klickar man på länken visars "knutpunkten" på en karta.
  Sedan är det bara att leta upp samma plats på google maps och öppna "street view".

  Viola som franskmannen säger.

  SvaraRadera
 4. Bild på hård Nova efterlyses.

  Av konfirmand vid Häverö kyrka 1983.

  SvaraRadera
 5. Jag tog aldrig bild på den, kändes lite som att jag hade inkräktat lite väl på någon annans bakgård och tjänstesamsungen klarar inte av bilder på det avståndet. Den var rödaktig åt det mörkare hållet, bakdäcken så breda så ett till hade nästan inte fått plats mellan de två som fanns där.

  SvaraRadera