lördag 21 september 2013

Världsförbättring

 Har idag haft det tveeggade nöjet att riva isär en sovjetisk avart till knarr. Det som är bra är att jorden kommer befrias från en Dnepr, det jobbiga kan ni själva förstå.
 Notera dimensionen på drevet till generatordrivningen, skulle funka för att driva hela ekipaget. Konstigt nog var slutväxeln som faktiskt har den uppgiften väldigt lätt, det kanske lästes fel på byggbeskrivningen och generatordrevet hamnade där bak och vice versa. Generatorn är förövrigt japansk och oanvänd, troligen den enda kvalitetsprodukten förutom luften i däcken som fanns på denna styggelse.
 Styrlåset är borta men låshuset kvar, notera att det endast är lite mindre än styrhuvudet. Finmekanik kan inte ha varit en styrka i fabriken. Undrar även om någon skulle vilja tjåla en Dnepr men med tanke på att det faktiskt finns individer som har köpt dessa så finns det säkert tjuvar som även de vill synas på slika. Tjuvar är ju inte kända för att vara så klipska så en viss logik finns.
 Klart att hjulaxeln ska vara vänstergängad i en vänsterdiktatur.

På skroten ficks det senast 80 öre kilot, det innebär nästa 30 kr för det på bilden. Fast med tanke på att det är en 86a så måste den väl kapslas in i en kopparkittel och grävas ner hundratals meter i undergrunden. Undrar vad halveringstiden är, har man tur har de ej geigermätare på Kolbäcks metallåtervinning.
Min bloggkollega som är en trevlig variant av människa har vissa brister som är svåra att förstå, exempelvis vurmen för Sovjet och dessa ideologi samt de så kallade fordonen som sprungit ur kommunisternas fabriker.
Kommer lägga upp samma bilder på inlägget ovan så får vi se vad han uttrycker om detta. Till skillnad från Kommunister och läsare av Dala-Demokraten så kommer jag låta den andra sidan få en chans att förklara sitt ställningstagande.

3 kommentarer:

  1. Högergäng = högerdiktatur

    SvaraRadera
  2. Då måste se med avsky på över 99% av alla skruvar och muttrar, trodde du var en vän av skruvade ting. Höger/Right

    SvaraRadera
  3. Fel.fel.Fel satsa på rysshojar så får du sälja mycket delar, det är mängden som gör det.

    SvaraRadera