tisdag 15 mars 2016

Finland tur och retur

Det är dags att boka resan till Finland nu. Ryktet går att det är så att det kanske inte blir någon mer tävling i Finland mer då det är för få som åker på den tävlingen, utan Finland så faller nog den nordiska cupen nu när Danmark har ställt in.
Själv tycker jag att banan i Jurva, Botnia Ring som den heter är roligast och bäst av de banor vi kör på, med tanke på hur den blev efter att den förlängdes och asfalterades om så kan det nog vara så bra att den är bäst så in i Norden. Tveka inte utan anmäl dig och boka färjan.

Här kommer en nybörjarkurs i att ta sig till Finland.
Kan inte säga något om den norra linjerna till Vasa, de är säkert bra men inte varit aktuella för oss. Om du ska åka från södra Sverige så finns det tre alternativ, Viking, Silja eller Finnlines. Förslagsvis åker du med en färja som går på torsdag kväll, då kommer du hinna upp till Jurva men kanske missa en kvarts friträning på fredagsförmiddagen men ändå hinna med de på eftermiddagen. Hem åker du på söndag kväll vilket inte brukar vara något problem att hinna men här spelar det in lite vilket färjebolag som används och vilken klass du kör i.

Bokning, har bokat massor med färjeresor och rådet är att du ringer till bokningen, fråga efter rabatter, ta namn på den du talar med, fråga igen efter rabatter, kolla om de har kundkort typ Viking eller Silja Club, fråga om du kan få ett sånt, fråga igen efter rabatter när du har ett sånt kort.
Att boka på nätet är enligt mig dumt, missar erbjudanden lätt då och resebolagen verkar alltid ha såna som de inte verkar vilja berätta om.


Viking Line
Brukar eller brukade vara billigast, avgår från Södermalm i Stockholm klockan 20.00 och kommer fram till Åbo 07.35.
Pris enligt nätet vet jag inte, lyckades inte komma fram till något, inte heller när resan hem går.

Silja Line
Avgår från Frihamnen i Stockholm 19.30 och kommer fram till Åbo 7.00. Hem till Sverige kl 20.15 - 06.10
Pris enligt nätet för 2 vuxna en 7 meter lång och 2,4 meter hög bil 1568 kr utan rabatter.

Finnlines
Kapellskär 21.45 ankomst Nådendal 7.15
Nådendal 22.45 ankomst Kapellskär 6.15
Kostar mera men har fria måltider både frukost och middag, snabb linje som går sent på kvällen vilket har fördelar då semesterdagar ej behöver offras i samma utsträckning.
För mig kostade det ca 2400kr förra året med 6 meter lång bil samt två vuxna ToR. Bör bokas i tid för att få bra pris.

Vi ses i Finland
Thomas Grandell
Team Nonshine

2 kommentarer:

  1. Den "norra linjen" testades förra veckan och kostnaden ToR för personbil+1vuxen+1barn-hytt blev högre än en ToR resa från Stockholm för bil+2vuxna+2barn+1hund+hytt.

    SvaraRadera
  2. Åker du Viking kan du dessutom få lycka-till-kaffe på Ekens innan avfärd.
    /Henke

    SvaraRadera