söndag 6 mars 2016

Veckans brallis

Taru Rinne började som Gocartförare där hon under vissa år var bäst i Finland och med tanke på motståndet runt henne på banan så är det imponerande. Mika Häkkinen, Mika Salo, JJ Lehto med flera fick känna på tjejspö oftare än de ville. Efter en kontrovers med det finska bilportsförbundet gick hon över till motorcykel och lämnade de blivande formel 1 förarna i fred på fyrhjulsfronten.
Var nästan lika snabb på knarr och fick snabbt börja köra VM i Team Rumi och var den första kvinnan som tog VM-poäng. (Team Rumi vann förövrigt Superbike VM både 1988 och 1989.) Var enligt hörsägen lite väl tuff för sitt eget bästa och vurpade ofta, för ofta och det brukar inte vara en bra grej. Såg henne själv 1987 på GPt i Anderstorp men minns inte hur det gick, vet heller inte hur det gick för henne senare i livet men har hört lite olika versioner, de flesta inte bra. Hoppas det bara var illvilliga rykten och att Taru ( saga på finska tror jag) mår bra och lever lycklig var hon nu är.
Snygg var hon också.

1 kommentar:

  1. Tittar man på bilden och läser man i kanten så kan man göra en kvalificerad gissning hur det gick på Anderstorp http://4.bp.blogspot.com/-cGRZ-kaHLV0/T0_3CXlGk2I/AAAAAAAAAEY/-volWTcnVOI/s1600/taru1.jpg

    SvaraRadera